Veronika Remišová poslankyňa

Volebný obvod: číslo 8
Kandidoval za: KDH, MOST - HÍD, NOVA, SaS, OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, KDS
Politická príslušnosť: bez politickej príslušnosti, s podporou hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti
Počet hlasov: 507
Telefón: 0908 700 596
Email:

Oznámenia verejného funkcionára

  • - doposiaľ neboli zverejnené žiadne oznámenia

Účasť na zasadnutiach

2018
2017
2016
2015
2014
  • 15.12.2014 – Miestne zastupiteľstvo – prítomná

Hlasovanie

Informácie:

Od roku 2014 som zástupkyňou občanov v miestnom zastupiteľstve Bratislava – Staré Mesto. Od roku 2016 som poslankyňou Národnej rady Slovenskej republiky za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

Mám 40 rokov. Svoje dlhoročné skúsenosti z práce v Európskej komisii chcem využiť aj na zlepšenie života na Slovensku. Máme krásnu krajinu, vzdelaných a šikovných ľudí a dobrú polohu v strede Európy. Slovensko by mohlo byť jednou z najlepších krajín na život. Ak by ho ako železná guľa neťahala dozadu zlá správa vecí verejných. Korupciu, neschopnosť v riadení či chaotické rozhodnutia vidno od zdravotníctva a školstva po utečencov.

Mrzí má, že slovo politik je na Slovensku skoro nadávka. Pritom záujem o veci verejné, o to, aké sú najlepšie riešenia na problémy, ktoré nás trápia, môže byť krásnym poslaním. Niečo môže človek zmeniť prácou v mimovládnom sektore. Niečo blogmi – na korupciu často upozorňujem vo svojich blogoch – napríklad predražená kompa vo Vojke, alebo ako sa bývalá firma ex-ministra P. Pavlisa súdi so štátom o 60 miliónov eur (minister Pavlis zo svojej funkcie nakoniec odstúpil). Niečo sa dá zmeniť revolúciou. No veľa vecí v krajine sa dá zmeniť dobrou politikou. Je mnoho štátov vo svete, ktoré spravili obrovský pokrok len vďaka dobrým politikom, ktorí povýšili záujem krajiny nad svoj osobný záujem. A existujú samozrejme krajiny, ktoré z prosperity upadli do biedy práve kvôli chamtivým a babráckym politikom. Pestovať v krajine dobrú politiku a vytvoriť zázemie na to, aby šli do politiky šikovní a čestní ľudia je veľkým umením a dobrou „karmou“ krajiny. Mám mnoho priateľov, ktorí sú charakterní a profesionálne zdatní, ale žiaľ, nechcú sa angažovať v politike, ktorá je na Slovensku vnímaná ako špinavá záležitosť. Vždy im hovorím, čo kedysi povedal Platón: jedným z dôsledkov toho, že sa odmietame angažovať v politike je, že nám vždy budú vládnuť neschopnejší od nás.